Milieu Educatie Centrum

Educatie is een belangrijk aspect van onze kinderboerderij. De kinderboerderij is een perfecte plek om kinderen iets te leren over de (kinder)boerderij en haar dieren. Wij willen u meer vertellen over het centrum. Wij hopen u eens te ontmoeten. Veel leesplezier! Afgelopen zomer heeft ons leslokaal een “faselift” ondergaan. We hebben de ruimte die we hadden opnieuw ingedeeld, voorzien van een fris kleurtje en knus ingericht. Uitdagend om verschillende hoekjes te benutten, zodat het werken in groepjes en klassikaal mogelijk is. Het zou leuk zijn als u een kijkje komt nemen!

Milieu en Educatie Centrum (MEC) Het MEC, ook wel het Milieu en Educatie Centrum, bestaat uit leskisten met hierin diverse onderdelen, zoals opgaven, boeken, onderzoek lijsten o.i.d. Deze onderdelen samen vormen een mooie manier om kennis te maken met veel onderwerpen en zijn gericht op verschillende leeftijden. Op de volgende pagina’s hebben wij deze voor u uitgewerkt. Het doel is dan ook om kinderen bewust te houden van de leefomgeving. Daarnaast bouwen zij kennis op over wat leeft. Dit op een interactieve wijze.

Het uitlenen van de leskisten voor de scholen binnen de gemeente Werkendam zijn gratis! Wilt u ons toch helpen dan is dit mogelijk om een donatie te doen in de voederbus op het terrein. Daarbuiten wordt een kleine vergoeding gevraagd. Dit dankzij de steun van de gemeente Werkendam die het ontwikkelen van de leskisten financieel ondersteund. Het kopiëren van bijvoorbeeld werkbladen moet u wel zelf doen, zodat de kist compleet blijft.

Voor het uitlenen van de leskisten kunt u contact opnemen met ons.