Jaarlijks schaapscheerdersfeest

Afgelopen zaterdag was het jaarlijkse schaapscheerdersfeest op de kinderboerderij Floreffehoeve🐑 Het aanwezige publiek was enthousiast om te zien hoe er vijf schapen vakkundig door schaapscheerder Jan werden geschoren. De schapen deden letterlijk een behoorlijke jas uit. Ook werden meteen de pootjes van de schapen nagekeken en waar nodig geknipt. Het blijft altijd een bijzondere gebeurtenis en iedereen genoot er van. Men zag op de kinderboerderij ook meteen wat er met de wol kan worden gemaakt want Wilma, de wol verwerkster, demonstreerde dat je van de zojuist geschoren wol een draadje kan spinnen op een spinnewiel🧶Daarnaast kun je van wol ook een lapje maken wat vilten heet. Vele voorbeelden van door haar meegebracht viltwerk werden bewonderd. Je mocht het ook onder haar begeleiding zelf uitproberen en het blijkt nog niet zo eenvoudig te zijn om een mooi draadje te spinnen of een lapje te vilten. Ook was er gelegenheid om zelf een schaapje in elkaar te knutselen met echte wol waar veel gebruik van is gemaakt. Ook mocht je een pluk wol meenemen om thuis nog wat uit te proberen. Naast het experimenteren met de wol is er ook gedacht aan de inwendige mens, met kon o.a. vers gebakken wafels, broodjes met knakworst en vers gepofte popcorn en dankzij het mooie weer ook lekkere ijsjes eten🍦 De kinderboerderij was na het scheren de gehele dag geopend en iedereen genoot van alles wat de Floreffehoeve te bieden heeft. ❗️Mocht u een ochtend of middag mee willen helpen om de kinderboerderij draaiend te houden dan bent u altijd van harte welkom. We zoeken nog steeds enkele vrijwilligers voor diverse taken zoals verkoper in het winkeltje, verzorging van dieren, onderhoud van het terrein etc. U kunt zich opgeven bij info@kinderboerderij-werkendam.nl