Lente op de kinderboerderij 🪺

De lente is ook bij ons op de boerderij begonnen!☀️ We hebben prachtige broednesten op de boerderij en wel meer dan 30 eieren die zwaar worden bewaakt door de moeder🥰 Elk dier maakt hun eigen nest, soms met een beetje hulp met wat stro maar veel doen ze zelf met takjes en eigen veren. Prachtig om te zien?🪺 🐦Bij de parkiet zijn al 2 eitjes uitgekomen! 🕊Bij de kingduiven liggen 2 eitjes 🦢De ganzen zijn goede bewakers tijdens het broeden, altijd is er 1 wakker die waakt, ook ’s nachts 🐔Deze kip legt 2 eitjes zelf weg, hier broedt ze niet op. Wat zou dit betekenen denk je? 🦆Deze moeder eend komt elk jaar weer terug en bouwt hier haar nest, in de ponystal. Hopelijk kunnen we foto’s maken als de kleintjes uitkomen. Ze zijn erg snel om vanaf het nest naar het water te rennen!