Leskisten en opdrachtbladen

Voor de leeftijd 4 – 6 jaar

Vlinderkist: Deze leskist gaat over vlinders. Onderdelen die aan bod komen zijn dan ook hoe ontwikkeld een vlinder zich. Wat zijn de stadia tussen een rups en een vlinder. In deze leskist zijn ook prentenboeken en andere platen opgenomen.

Kikkerkist: Deze leskist gaat over de ontwikkeling van de kikker. De stadia tussen kikkerdril en een kikker. Waar leeft een kikker en andere vragen komen aan bod.

Kriebelbeestjes: Deze leskist gaat over de kleine levende diertjes op deze wereld, de insecten. Meerdere soorten worden hierin uitgelegd en benadrukt.

Jonge dieren: Deze leskist gaat over de jonge dieren. Onderdelen zijn dan ook geboorte en hoe worden zij genoemd. Waardoor groeien ze. Een aantal, dat door middel van deze leskist beantwoordt kunnen worden.

Voor de leeftijd 7 – 9 jaar

Eten van het land: Deze leskist gaat over waar ons eten vandaan komt. Hoe groeit het? Maar ook hoe wordt het verwerkt tot wat wij mogen eten. Een boeiende leskist waarin ze leren welke weg ons eten maakt.

Hap slik: Deze leskist gaat over de diverse manieren van eten van de dieren. Hoe werkt het bij dieren in tegenstelling tot de mens.

Bomenkist: In deze leskist gaat het over de verschillende bomen. Waar bestaat een boom uit. Maar ook kunnen de diverse onderdelen benoemd worden en verschillende bladeren van elkaar onderscheiden worden. Dit door een aantal stappen te doorlopen. Het is dan ook een leskist wat goed in de natuur gebruikt kan worden.

Op de tast: Deze leskist gaat over de verschillen van huiden. Elk dier heeft een eigen huid en voelt anders aan.

Haren van dieren: Deze leskist gat over het herkennen van vachten. Deze is dan ook goed te combineren met de leskist ‘op de tast’.

Voor de leeftijd 10 – 12 jaar

Mest, compost en keutelen: Deze leskist gaat over de vormen van afscheiding bij dieren. Wat zijn de verschillen en hoe zijn die te herkennen.

Waterkist: Deze leskist gaat over al het leven in het water. Door een aantal stappen te doorlopen kunnen verschillende dieren benoemd worden. Dit is dan ook een mooie leskist om mee te nemen naar een sloot of naar een waterkant.

Bomenkist: In deze leskist gaat het over de verschillende bomen. Waar bestaat een boom uit. Maar ook kunnen de diverse onderdelen benoemd worden en verschillende bladeren van elkaar onderscheiden worden. Dit door een aantal stappen te doorlopen. Het is dan ook een leskist wat goed in de natuur gebruikt kan worden.

Biesbosch: In deze leskist staat het natuurgebied de Biesbosch centraal. Wat komen we tegen in de Biesbosch, maar ook de diverse rietsoorten en andere grassoorten worden benoemd. Hierbij zitten ook microscopen om dingen te onderzoeken die met het blote oog niet te zien zijn. Een nieuwe uitbreiding in onze collectie.

Overige onderdelen

De paden zijn routes op de kinderboerderij. Aan deze routes zijn opdrachten verbonden. Via de opdrachten gaan ze langs de verschillende dieren. De opdrachten zijn op het gebied van kennis, maar ook verzorging en voeren. De paden worden aangegeven met bordjes. Bij de kikkers in de vorm van de kikker, zo ook bij de kabouters. Deze zijn genummerd. De begeleiding krijgt een papier mee met hierop de beschrijving van de route en de opdrachten.

Wij hebben onderstaande paden; Herfstpad, Kikkerpad, Kabouterpad.

Naast deze paden zijn er nog meer mogelijkheden. Er is een 4- seizoenenspel. Bij dit spel horen diverse interactieve opdrachten, maar ook kennisvragen. Ook aan een speurtocht is gedacht en levend ganzenbord.