Algemeen

Kinderboerderij Floreffehoeve is een stichting. Vele vrijwilligers zetten zich in om deze organisatie draaiend te houden. Je kunt je wellicht voorstellen dat het veel werk is om zowel onze bewoners als onze bezoekers goed te verzorgen. De organisatie bestaat nu uit een bestuur dat verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen van de kinderboerderij en de vrijwilligers die een enorme bijdrage leveren om het iedereen naar de zin te maken. De vrijwilligers zorgen er bijvoorbeeld voor dat de dieren goed worden verzorgd (ook in het weekend..), dat je lekkere dingen kunt kopen in het winkeltje, dat het terrein er netjes uitziet, dat alles op zijn tijd een opknapbeurt krijgt, dat er evenementen worden georganiseerd en dat er milieu educatie plaatsvindt. Een ruim aanbod dus.
Mocht je op wat voor manier ons daarin willen ondersteunen, meld je dan aan. Je bent van harte welkom!

Bestuur

Voorzitter (interim): Jan Potters
Penningmeester : Anton Herrebout
Secretaris : Jan Potters
Bestuurslid : Marjan Verhagen
Bestuurslid : Huib van Houwelingen

Bestuurslid: Liesbeth den Haan-vd Heuvel

Bestuurslid: Marinus den Haan
Adviseur : Peter van Rosmalen

Vrijwilligers Gezocht!

Naast het bestuur zijn er ook een aantal andere vrijwilligers op de kinderboerderij die zich met de dagelijkse gang van zaken bezig houden. Zo zorgen ze voor het voederen van de dieren, opruimen, verkoop in het winkeltje, onderhoud van het terrein en de gebouwen, het goed verlopen van activiteiten etc.

De aanwezigheid van vrijwilligers is divers. Zo zijn er die dagdelen in de week aanwezig zijn, maar ook vrijwilligers die in het weekend-voerrooster zijn ingedeeld. Als vrijwilliger ben je nooit alleen op de boerderij.
Welke mogelijkheden zijn er allemaal?

 • Dierenverzorging
  Verantwoording voor het voeren en verzorgen van dieren.
 • Terreinzaken
  Ben u/jij niet zo van dieren, maar wel van klussen? Dan is er genoeg te doen!
 • Verkoop
  Ook het winkeltje wordt gedraaid door vrijwilligers. Zij zorgen dat er voldoende is en dat het hoofdgebouw wordt schoongehouden.
 • Activiteiten
  Maandelijks worden er Activiteiten georganiseerd en ook feestjes gegeven.
 • Weekendvoerders
  In het weekend voeren? Zomaar een keer in de maand samen met een andere vrijwilliger? Of juist met het gezin. In overleg is er heel veel mogelijk!

Heeft u interesse gekregen om als vrijwillig(st)er aan de slag te gaan of heeft u vragen? Wij helpen u dan graag verder.