Per jaar komt een groot aantal scholen op bezoek bij de kinderboerderij. De scholen combineren dan educatie en vermaak bij een bezoek aan de kinderboerderij. Zo kunnen kinderen leren hoe men met de levende natuur om moet gaan. Naast dieren zijn er op de kinderboerderij ook speciale bomen en struiken waar men kan zien hoe de natuur voor ons zorgt en hoe wij dus ook goed voor de natuur moeten zorgen.

Wil je ook een keer met je klas op bezoek komen? Neem dan even contact met ons via het algemene e-mail adres (zie knop rechtsboven in de balk).

We zijn daarnaast ook een KinderzwerfboekStation. Dit is een plank of een kastje met zwerfboeken. Een Station staat op een openbare plek waar (veel) kinderen komen. Kinderen kunnen een zwerfboek uitkiezen om thuis te lezen.

Deze zwerfboeken hoeven niet naar ditzelfde KinderzwerfboekStation teruggebracht te worden. Het is de bedoeling dat het boek verder gaat zwerven… Kinderen en ouders kunnen hier hun gelezen kinderboeken naar toe brengen en er een zwerfboek van maken. Er liggen stickers die op en in de boeken geplakt moeten worden. Daarna is een boek ook een echt zwerfboek. Kinderen nemen het boek mee naar huis en als het uitgelezen is, geven ze het boek weer door. Ze mogen het achterlaten op school, in een bus of ze brengen het weer naar een KinderzwerfboekStation.